Pompoen-fetabrood

8Overige120minPrint
Ingrediënten
  • 400 g pompoen
  • 1 zakje droge gist
  • 125 ml warm water
  • 1 ui
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • 125 ml Spar melk
  • 2 Spar eieren
  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel fijne suiker
  • 450 g Spar bloem
  • 200 g feta
Recept

1. Schil de pompoen en snij in grove stukken. Doe ze in een ovenschotel en rooster de pompoen gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.
2. Meng de gist en het warm water in een kom. Zet de kom op een warme plaats gedurende 10 tot 15 minuten, tot het mengsel gaat borrelen.
3. Pel de ui en snipper fijn. Meng de ui met de olijfolie, de melk, de losgeklopte de eieren, de rozemarijn, het zout en de suiker goed onder elkaar.
4. Roer de bloem, het uimengsel en het gistmengsel goed dooreen. Dek af en zet 1 uur op een warme plek tot het deeg in volume is verdubbeld.
5. Verkruimel de feta en meng samen met de uitgeknepen pompoen door het deeg.
6. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem. Giet het deeg in de bakvorm en bak in 1 uur gaar in een voorverwarmde oven van 180°C. Check met een baknaald of het deeg gaar is (als er niets aan de naald blijft hangen, is het deeg uitgebakken).
7. Haal uit de oven en laat nog 10 minuten afkoelen alvorens het brood uit de vorm te halen.

< naar recepten