Zoete en zoute opgeklopte boter

4Geen vlees/vis15minPrint
Ingrediënten
  • 500 g Spar boter
  • 2 el blauwe bessen
  • 2 el frambozen
  • 1 citroen
  • 2 el basilicum
  • ¼ kl fleur de sel
Recept

Klop 500 g Spar boter op kamertemperatuur op in een keukenrobot met klopper, tot de boter wit ziet. Voeg zoete of zoute aromaten bij de boter en serveer met zoet of zout brood.

1. Zoet
Snij 2 el blauwe bessen en 2 el frambozen in stukken en meng met de zeste van een bio citroen onder de 250 g opgeklopte boter.

2. Zout
Hak 2 el basilicum fijn. Meng samen met ¼ kl fleur de sel onder de 250 g opgeklopte boter.

Tip: je kan de basilicum vervangen door munt of verse oregano. Ook gedroogde specerijen zijn lekker in opgeklopte boter.

< naar recepten