Hazelnotenpasta

4Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 90 g Spar hazelnoten
  • 100 g cacaopoeder
  • 100 g kokosolie
  • 100 ml ahornsiroop
Recept

1. Dag voordien: laat de hazelnoten een nacht weken in koud water.
2. Volgende dag: giet ze af, spoel ze goed en dep droog. Hak de hazelnoten in een keukenmachine fijn. Mix een snuifje zout en 4 eetlepels cacaopoeder erdoor.
3. Mix 25 g van de kokosolie erdoor. Voeg op deze manier afwisselend cacaopoeder en kokosolie toe en schraap tussentijds de wand van de kom af tot alles goed gemengd is. (*) Giet de ahornsiroop in een dun straaltje erbij. Meng tot een samenhangende pasta.
4. Bewaar de hazelnootpasta in een gesteriliseerde luchtdichte pot.

(*) Schift het mengsel, voeg dan terwijl de keukenrobot werkt 1 à 2 eetlepels warm water toe en herhaal indien nodig.

Tip: hazelnootpasta is bij kamertemperatuur een week houdbaar. Je kan hem natuurlijk ook in de koelkast bewaren.

< naar recepten