Paddenstoelenpaté met hazelnoot PT30M 4 porties 150 g shiitake 100 g kastanjechampignons 30 g Spar blanke hazelnoten 30 g Spar blanke amandelen 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 eetlepel droge witte wijn 1 eetlepel sherryazijn 1 el balsamicoazijn 2 kl tijm 25 g Spar boter 1 el Boni Selection olijfolie

Paddenstoelenpaté met hazelnoot

a60d83e37bfed69273dd1373f31c7a166ae165e8d34a5d496ab8ab4144f01de7.jpg

Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze licht kleuren.

  2. Borstel alle paddenstoelen schoon en snij in 4.

  3. Pel de sjalotjes en look en snipper alles fijn.

  4. Verwarm olie en boter in een ruime pan en bak de paddenstoelen aan op een hoog vuur. Voeg tijm, sjalot en look toe en roerbak kort.

  5. Haal uit de pan en blus met azijn en wijn. Roer het aanbaksel los en haal de pan van het vuur.

  6. Hak de noten fijn in een hakmolentje tot een kruimelige pasta. Voeg het paddenstoelenmengsel toe en druk een paar keer op de pulseerknop. Kruid met peper en zout. Doe de paddenstoelenpaté in een weckpotje.

  7. Bewaar in de koelkast.