Patatas bravas met chorizo

2Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 900 g Nicola aardappelen
  • Spar olijfolie
  • 1 fijngesnipperde kleine ui
  • 2 fijngesnipperde teentjes look
  • 250 g Spar tomatenstukjes
  • 1 eetlepel Spar tomatenpuree
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • mespunt suiker
  • chilipoeder
  • fijngesneden bladpeterselie
  • 100 g Spar chorizo
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Spoel de aardappelen, snij ze in kleine blokjes en dep ze droog met keukenpapier.
3. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Meng alles goed.
4. Bak de aardappelblokjes in 50 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
5. Snij de chorizo in fijne reepjes en bak samen met de ui- en looksnippers in 3 eetlepels olijfolie. Voeg de tomatenstukjes, de tomatenpuree, het paprikapoeder en de suiker toe en breng op smaak met chilipoeder en zout. Laat het geheel 15 minuten pruttelen.
6. Schep een lepel saus op kleine bordjes en schik daarop een lepel aardappelblokjes. Werk af met wat gesnipperde bladpeterselie en serveer.

< naar recepten