Gekaramelliseerde prei

Gekaramelliseerde prei

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C of hete lucht 180°C.

  2. Maak de prei schoon en verwijder het groen. Snij de witte delen in stukken van ± 3 cm. Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak ze fijn.

  3. Vet een ovenschaal in met de boter en zet de preistukken rechtop tegen elkaar.

  4. Voeg de wijnazijn toe.

  5. Bestrooi het geheel met peper en zout en de fijngehakte tijm.

  6. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het geheel in de oven in ± 45 minuten garen.

  7. Verwijder de folie en zet de oven op de grilstand.

  8. Bestrooi de prei met de bruine suiker en laat het geheel in ± 6 minuten karamelliseren.