Geroosterde maïs met kokos, citroengras en pilipili

2Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kl pilipili
  • 1 stengel citroengras
  • 1 limoen
  • 3 kolven zoete maïs
Recept
  1. Plet het citroengras met de zijkant van een chefmes om de vezels te breken. Snij stukken van 3 cm.
  2. Haal met behulp van een dunschiller 2 repen schil van de limoen.
  3. Meng de pilipili door de kokosmelk. Kruid met peper en zout.
  4. Schik de maïskolven met de stukken citroengras en de limoenschil in een passende ovenschaal.
  5. Overgiet met de kokosmelk en laat 2 u rusten. Draai halverwege de kolven eens om.
  6. Verwarm de oven voor op 220°C.
  7. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de maïskolven in 40 min gaar. Draai halverwege de kolven om.
  8. Haal de maïs uit de kokosmelk en hou warm.
  9. Kook het vocht tot ½ in.
  10. Besprenkel de maïs met saus en serveer onmiddellijk.
< naar recepten