Geroosterde maïs met kokos, citroengras en pilipili
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk
- 1 kl pilipili
- 1 stengel citroengras
- 1 limoen
- 3 kolven zoete maïs
Recept
- Plet het citroengras met de zijkant van een chefmes om de vezels te breken. Snij stukken van 3 cm.
- Haal met behulp van een dunschiller 2 repen schil van de limoen.
- Meng de pilipili door de kokosmelk. Kruid met peper en zout.
- Schik de maïskolven met de stukken citroengras en de limoenschil in een passende ovenschaal.
- Overgiet met de kokosmelk en laat 2 u rusten. Draai halverwege de kolven eens om.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Zet de ovenschaal in de oven en rooster de maïskolven in 40 min gaar. Draai halverwege de kolven om.
- Haal de maïs uit de kokosmelk en hou warm.
- Kook het vocht tot ½ in.
- Besprenkel de maïs met saus en serveer onmiddellijk.
Delen