Aardappelpuree

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg Spar bloemige aardappelen
  • 40 g Spar boter
  • 100 ml Boni Selection volle melk
  • nootmuskaat
  • laurierblad
Recept
  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  3. Giet het water af en plaats de pot met aardappelen terug op het vuur.
  4. Laat de aardappelen een paar min op een zacht vuur droogbakken.
  5. Prak de aardappelen fijn met een stamper.
  6. Verwarm de melk met de boter en het laurierblad, tot de boter gesmolten is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Verwijder het laurierblad uit de melk en voeg de vloeistof bij de aardappelen.
  8. Meng tot een smeuïge puree en laat op een zacht vuur opwarmen.
< naar recepten