Gehaktbrood met gebakken ui en aardappelpuree

f2b600bf62e73cc951c40d762b4af7baa918a79eeb76a3d4a5490dd29bff4a2b.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt een klontje boter in de pan. Bak het gehaktbroodje aan elke zijde aan, totdat het een mooi korstje krijgt. Haal het gehaktbroodje uit de pan, maar hou het braadvocht bij. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en laat gedurende 30 tot 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170°C.

  2. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Dit gaat heel gemakkelijk met een mandoline of snijmachine. Zet de pan van het gehaktbroodje opnieuw op het vuur. Voeg nog een klontje boter toe en bak hierin de uiringen. Bestrooi de uien, eens ze gekleurd zijn, met wat bloem en laat nog enkele minuten verder bakken. Roer regelmatig om. Giet de bruine fond erbij en laat het geheel inkoken. Kruid met peper en zout.

  3. Laat de aardappelpuree ontdooien en warm op het vuur. Werk af met een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Snij het gehaktbrood in sneetjes. Schep de puree op de borden. Schik de sneetjes gehaktbrood en de gebakken uien erbij. Werk af met een takje bladpeterselie.