Hawawshi uit Alexandrië

Hawawshi uit Alexandrië

Allergenen

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de lauwe melk met de gist en suiker in een kom en roer. Dek af met plasticfolie en laat de gist werken. Voeg na 10 min het bakpoeder en de lauwe yoghurt toe.

  2. Doe de bloem in de kneedkom van de keukenrobot, maak een put in het midden en giet het gistmengsel erin. Strooi 7 gram zout op de rand van de bloem. Voeg ½ van de olie toe en start het kneden tot een soepel deeg.

  3. Dek af en laat 30 min rijzen, druk de lucht eruit, verdeel het deeg in stukken van ± 100 g en vorm tot ballen. Bestrijk ze met olie en laat nog 30 min rijzen.

  4. Vulling

    Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de pepers. Pel de uien en look en doe in een hakmolentje samen met de chilipepers. Hak de peterselieblaadjes fijn en schep met de gehakte groenten en specerijen door het vlees.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Rol twee bolletjes deeg uit. Bedek met vlees en bedek met het andere stuk deeg. Druk de randen stevig tegen elkaar. Prik gaatjes met een vork, zodat de stoom kan ontsnappen. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.

  7. Bestrijk de hawawshi’s met geklaarde boter en bestrooi met sesamzaadjes. Bak goudbruin en gaar in 20 min.

  8. Serveer met een groene salade.