Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verkruimel het bouillonblokje. Meng met het paprikapoeder en ras el hanout.

  2. Snij de lamssteak in blokjes van 2 x 2 cm. Smeer in met de gemaakte mengeling en laat 2 u marineren in de koelkast.

  3. Pel de look en pers fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper. Snipper het vruchtvlees in fijne stukjes.

  4. Pers de limoen. Meng 2 el limoensap en 3 el olijfolie / 2 tenen look met de harissa, honing, look en chilipeper.

  5. Verhit wat olijfolie in een bakpan. Bak het lamsvlees kort en krachtig goudbruin. Blus met de limoenmengeling en roer nog even door. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Breng het water met de suiker aan de kook. Doe de gember en kaneel erbij. Laat 10 min sudderen tot een suikersiroop.

  8. Snij de pruimen in 8 partjes. Verwijder de pit. Giet de suikersiroop over de pruimenpartjes en laat afkoelen.

  9. Snipper de koriander en munt fijn.

  10. Hak de pistachenoten grof.

  11. Snij de pinsa in repen van 2 cm. Bak 5 min in een voorverwarmde oven op 250°C.

  12. Doe de labneh in een diep bord. Verdeel de blokjes lamsvlees met wat saus erover. Schep de pruimen uit de siroop en laat even uitlekken. Leg op de labneh. Werk af met de groene kruiden, pistachenoten en granaatappelpitten. Serveer met de gebakken pinsa.