Rfissa

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 8 kippenonderbouten
  • 5 el linzen
  • 2 el fenegriek
  • 2 grote uien
  • ½ el kurkuma
  • ½ el kippenkruiden
  • scheutje Boni olijfolie
  • ½ l water
  • ½ kg Boni bloem
  • 3 el droge gist
  • ½ kl zout
  • 200 ml lauw water
  • kurkuma
  • paprikapoeder
  • gemberpoeder
  • zonnebloemolie
Recept
  1. Deegbladeren (msemmen): doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe er het zout, de droge gist en een beetje water in.
  2. Kneed met de handen en voeg geleidelijk aan water toe, tot het deeg glad en zacht is.
  3. Maak kleine bolletjes ter grootte van een mandarijn. Laat ze even rusten.
  4. Duw de balletjes met de hand plat tot fijne bladeren. Bak ze in een hete pan en besprenkel met een beetje zonnebloemolie.
  5. Zorg ervoor dat je elk blad met een beetje olie besprenkelt, zodat je ze niet droog bakt. De bladeren moeten wit en bijna transparant blijven. Ze kunnen uiteraard op bepaalde plekken goudbruin worden.
  6. Rol de deegbladeren 1 voor 1 op en knip ze met een schaar in stukjes.
  7. Saus: was de kippenboutjes grondig.
  8. Schik de kippenboutjes in een ruime kookpot.
  9. Pel de uien en hak grof. Voeg de grofgehakte ui, kurkuma, zout, peper en olijfolie toe aan de kippenboutjes.
  10. Spoel de linzen en fenegriek en voeg toe aan de kip.
  11. Bevochtig met ½ l water en laat 1 u zachtjes koken.
  12. Verwarm water met specerijen en warm de deegbladeren (msemmen) op in een vergiet boven de dampende specerijen.
  13. Schik de deegbladeren in een ruime kom.
  14. Serveer samen met de kippenboutjes en nappeer met de saus.
< naar recepten