noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 210°C. Rooster de amandelen goudbruin op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Zet ze opzij.
-
Pel de uien en snij fijn. Pel de look en wrijf tot puree in een vijzel.
-
Verhit 1 el olijfolie in een tajine op halfhoog vuur. Bak de stukken lamsvlees in porties rondom mooi bruin. Haal uit de tajine.
-
Doe opnieuw 1 el olijfolie in de tajine, voeg de uien toe en smoor ze tot ze licht gekleurd zijn. Doe de look erbij en draai het vuur laag.
-
Schik de stukken lamsvlees in de tajine. Bestrooi met saffraan- en gemberpoeder, leg de kaneelstokjes erbij. Kruid met peper en zout, voeg 250 ml water toe en roer alles door elkaar. Sluit de tajine en gaar de inhoud in 2 u op laag vuur. Schep af en toe om. Voeg indien nodig nog water toe.
-
Doe de geroosterde amandelen 10 min voor het einde in de tajine.
-
Doe de gedroogde pruimen in een pan met 1 kleine el stoofvocht van de tajine en 100 ml water, honing, kaneel en boter. Kruid af. Roer en kook de pruimen 10 min op laag vuur.
-
Verdeel de pruimen rond het vlees en werk af met sesamzaad en verse kruiden.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven