Tajine van lam met gedroogde vruchten

4a401881c6d19a1bf17c2c0827b9ba3b9ae6ee2cd079e2bf0755cccbab364e88.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng ½ koffielepel zout met het kaneelpoeder en kruid met versgemalen zwarte peper. Wentel de stukken vlees hierin en leg ze in de tajine.

  2. Week de saffraandraadjes in 5 cl warm water en laat ze trekken.

  3. Voeg de boter, olie, ui, looksnippers en het saffraanwater bij het vlees. Plaats de tajine op een middelhoog vuur tot ze goed warm is. Besprenkel met 15 cl water en dek af. Draai het vuur lager en laat de tajine 1 uur op een zacht vuurtje sudderen.

  4. Laat de gedroogde vruchten wellen in warm water met de kaneelstokjes.

  5. Voeg de vruchten na 1 uur samen met wat weekwater toe aan de tajine. Dek af en laat nog 10 minuten stoven.

  6. Werk af met geroosterde amandelschilfers en serveer met couscous.