Tajine van lam met rabarber, abrikoos en granaatappel PT2H 4 porties 6 dl Spar kippenbouillon 2 grote uien 600 g lamsvlees 1 granaatappel 2 eetlepels ras el hanout 2 stengels rabarber harissa 200 g zachte, gedroogde abrikozen 1 handvol verse koriander 4 wortelen 3 teentjes knoflook Spar olijfolie 400 g blik Spar tomatenstukjes

Tajine van lam met rabarber, abrikoos en granaatappel

60416d4739dcfae5977b05f3410ab3a89e83c08f1eaa545be28917f9e75fd4a7.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C hete lucht of 180°C conventionele oven.

  2. Schil de wortelen. Snij ze in de lengte in 4 en vervolgens in 2 cm lange stukken.

  3. Was de rabarber en snij in 3 cm lange stukken.

  4. Pel de uien en teentjes look. Hak de uien grof en snipper de look fijn.

  5. Snij het lamsvlees in grote dobbelstenen.

  6. Verwarm de olijfolie in een gietijzeren pan. Bak de stukken vlees in porties aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout. Schep het vlees uit de pan. Bak de uien in dezelfde pan en voeg de looksnippers eraan toe. Laat even stoven; kruid met ras el hanout en harissa. Giet de tomatenstukjes en kippenbouillon erover en voeg de rabarber, abrikozen, wortelen en het lamsvlees toe. Dek de pan af en plaats 1 à 1u30 in de oven tot het vlees gaar is. Breng verder op smaak met harissa, peper en zout.

  7. Snij de granaatappel doormidden en klop de pitten er met de bolle kant van een lepel uit.

  8. Werk de tajine af met granaatappelpitten en bestrooi met fijngesneden koriander.

  9. Serveer met couscous.