Tajine met kefta

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 kl ras el hanout
  • ½ kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el bladpeterselie
  • 1 el verse koriander
  • een snuifje rode peper (piccantina)
  • 2 uien
  • 4 teentjes look
  • g100 Spar boter, op kamertemperatuur
  • 2 grote blikken gepelde tomaten
  • ¼ kl kurkuma
  • 1 kl suiker
Recept
  1. Kefta: meng alle ingrediënten met de hand door elkaar en laat minstens 30 min rusten.
  2. Tajine: pel de uien en look en hak alles fijn.
  3. Laat de boter in een tajine of hapjespan smelten.
  4. Fruit de uien en look al roerend 5 min op een zacht vuurtje.
  5. Doe de tomaten en het sap erbij en prak ze fijn met een vork.
  6. Voeg de kurkuma, suiker, rode peper en wat zout toe.
  7. Laat 30 min zonder deksel sudderen.
  8. Rol kleine balletjes van het gehakt met een doorsnede van ± 2 cm. Leg ze in de tomatensaus, doe het deksel half op de pan en laat 20 min sudderen.
  9. Aan het eind van de bereidingstijd moet de saus redelijk dik zijn. Indien dat niet het geval is, haal dan alle balletjes met een schuimspaan uit de saus en laat de saus op hoog vuur indikken.
  10. Laat de balletjes er daarna weer enkele sec in opwarmen en dien het gerecht dan direct op.
  11. Geef er grote stukken warm Marokkaans of Turks brood bij. Stokbrood kan ook.
< naar recepten