Tajine met konijn

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 1 konijn
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 200 g wortel
  • 30 g gember
  • 1 rode chilipeper
  • 50 g Spar gedroogde abrikozen
  • 1 el ras el hanout
  • 1 kl kaneel
  • 3 el Boni Selection honing
  • 80 g Spar cashewnoten
  • cayennepeper
  • 1 dopje saffraan
  • Boni Selection olijfolie
Recept
  1. Bestrooi het konijn met olijfolie en saffraan. Laat 15 min marineren.
  2. Pel de ui en snij in halve ringen.
  3. Schil de gember en rasp fijn.
  4. Verwijder de steel en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.
  5. Schil de wortel. Snij de wortel en courgette in halve plakjes.
  6. Verhit olijfolie in de tajine en bak het konijn goudbruin aan alle zijden.
  7. Leg de ui, wortel, chilipeper en gember erop.
  8. Bestrooi met ras el hanout en kaneel.
  9. Bevochtig met 200 ml water en laat afgedekt 1 u 30 min rustig stoven op een zacht vuur.
  10. Snij de gedroogde abrikozen in 2.
  11. Leg ze samen met de courgette, honing en cashewnoten in de tajine en laat afgedekt nog 15 min stoven.
  12. Laat zonder deksel nog 10 min inkoken.
  13. Kruid met cayennepeper en zout.
< naar recepten