Chutney van courgette PT2H 10 porties 1 kl korianderpoeder 1 eetlepel mosterdzaadjes 2 groene appels 2 fijngesnipperde uien 1 kl gemalen nootmuskaat 4 teentjes knoflook 1 kl kaneelpoeder 1 koffielepel gemalen zwarte peper 1 mespuntje kruidnagelpoeder 250 g bruine kandijsuiker 2 cm gember 3 dl witte wijnazijn 500 g tomaat 500 g courgettes

Chutney van courgette

3ba026150e813a49d560908e53c8e62e1c689fc4167bb13178908ecda2e333dd.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de appelen en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. Spoel de tomaten en courgettes en snij vervolgens in stukjes.

  3. Pel de teentjes look en druk ze plat met de zijkant van een groot mes.

  4. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Doe alle ingrediënten in een pan en breng langzaam aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot je een dikke chutney bekomt. Roer regelmatig om.

  6. Schep de warme chutney in propere potten. Schroef ze dicht en draai ze om.

  7. Laat de chutney 2 weken rusten in de koelkast voor gebruik.