Chutney van courgette
PT2H
10 porties
1 kl korianderpoeder
1 eetlepel mosterdzaadjes
2 groene appels
2 fijngesnipperde uien
1 kl gemalen nootmuskaat
4 teentjes knoflook
1 kl kaneelpoeder
1 koffielepel gemalen zwarte peper
1 mespuntje kruidnagelpoeder
250 g bruine kandijsuiker
2 cm gember
3 dl witte wijnazijn
500 g tomaat
500 g courgettes
Allergenen
Kan allergenen bevatten.
- Juli
- Augustus
- September
- Oktober
- November
- Groenten
Courgette
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de appelen en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Spoel de tomaten en courgettes en snij vervolgens in stukjes.
-
Pel de teentjes look en druk ze plat met de zijkant van een groot mes.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Doe alle ingrediënten in een pan en breng langzaam aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot je een dikke chutney bekomt. Roer regelmatig om.
-
Schep de warme chutney in propere potten. Schroef ze dicht en draai ze om.
-
Laat de chutney 2 weken rusten in de koelkast voor gebruik.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Wil je dit verder toelichten?
Sluiten
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven