Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Was de aubergines en prik ze in met een vork. Schik op een bakplaat en rooster 45 min in de oven tot ze zacht zijn. Schep het vruchtvlees uit de schil.

  3. Leg de paprika’s in de oven en blaker aan alle zijden zwart, doe in een afgesloten plastic doos en laat afkoelen. Verwijder de zaadlijsten en pel het vruchtvlees.

  4. Hak het vruchtvlees van de aubergine en paprika fijn en zet opzij.

  5. Pel de uien en hak fijn.

  6. Verwarm de olie in een pot en stoof de uisnippers aan zonder te laten kleuren. Voeg de aubergine, paprika en huisgemaakte tomatenpassata toe. Kruid met peper en zout en voeg laurierblaadjes toe.

  7. Laat op een zacht vuur stoven en roer af en toe. Zet nog 2 u afgedekt in de oven op 180°C tot de olie komt bovendrijven.

  8. Reinig de potten en deksels met kokend water en zet omgekeerd op een schone doek.

  9. Vul de potten tot de rand sluit af met een schroefdeksel en laat ze omgekeerd afkoelen.