Speculaas

4Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 100 g malse Spar boter
  • 125 g bruine suiker
  • 50 g blonde cassonade
  • 1 klein Spar ei
  • 12,5 g water
  • 250 g bloem
  • 2,5 g bakpoeder
  • 2,5 g Vahiné speculaaskruiden
Recept

1. Doe de malse boter in de mengkom van de keukenrobot en voeg de suikers toe. Meng goed. Meng het ei eronder en kneed goed.
2. Voeg het water toe en meng weer goed.
3. Zeef de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden boven het deeg. Kneed alles goed door tot je een kruimelig deeg krijgt.
4. Rol het deeg op tot een worst en verpak in plasticfolie.
5. Laat het deeg een nacht in de koelkast rusten.
6. Verwarm de oven voor op 180°C.
7. Rol het deeg uit tot 4 mm dikte en steek de koekjes met een vormpje uit. Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
8. Zet in de oven en bak ± 12 minuten. Duw op het midden van de speculaas en als hij terugveert, is hij goed.
9. Haal de bakplaat uit de oven en laat de speculaas afkoelen op de plaat. De speculaas wordt dan pas hard.

< naar recepten