Spiesje met falafel, gele paprika en halloumi met geroosterde paprikasausje PT30M 6 porties 1 bokaal Boni gegrilde paprika’s 1 kleine gerookt paprikapoeder 1 kleine sambal oelek 200 g falafelmix 180 ml water 0 bosje munt 1 pakje halloumi 1 gele paprika

Spiesje met falafel, gele paprika en halloumi met geroosterde paprikasausje

ef80d6f758c6a73bd52c5d128013d1bba9a0abd41ef2a42b73a1927f860066a6.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de inhoud van de falafelmix met het water en kruid met peper en zout.

  2. Pluk de munt en snipper fijn. Meng dit onder de falafel. Laat ± 15 min rusten, zodat al het vocht wordt opgenomen.

  3. Haal de gegrilde paprika’s uit de bokaal en verwijder het vocht. Mix de paprika’s glad en kruid met de sambal oelek en het paprikapoeder. Laat eventjes opkoken en kruid met peper en zout.

  4. Haal de halloumi uit de verpakking en snij in blokjes van 1 x 1 cm.

  5. Schil de gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in stukken van 1 x 1 cm.

  6. Draai bolletjes van de falafel.

  7. Maak brochettes door achtereenvolgens paprika, falafel, halloumi op het stokje te prikken.

  8. Bak de spiesjes op de gourmetplaat en verhit het paprikasausje in een pannetje onderaan de gourmetplaat.