Gevulde gele paprika met tonijnsalade

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 2 gele paprika’s
  • 200 g Boni Selection tonijn in eigen nat
  • mango
  • 1 Spar ei
  • 1 sjalot
  • 50 g Boni Selection mayonaise
  • 50 g Boni zure room
  • ½ limoen
  • ¼ plantje verse bieslook
  • ¼ plantje verse bladpeterselie
  • ½ bakje tuinkers
  • 300 g Boni Selection farfalle
  • 50 g gekleurde rijpe kerstomaatjes
  • extra vierge olijfolie
Recept
  1. Verwarm de grill van de oven.
  2. Snij de paprika’s in de lengte in 2. Verwijder de zaadjes.
  3. Leg de paprika’s met de bolle kant naar boven op een ovenplaat. Zet in de oven en gril tot het vel donkerbruine vlekken krijgt.
  4. Haal de paprika’s uit de oven, laat even afkoelen en pel ze.
  5. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  6. Giet af en besprenkel met extra vierge olijfolie. Laat afkoelen.
  7. Snij de kerstomaten in 2. Roer onder de pasta. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Laat de tonijn uitlekken.
  9. Breng water aan de kook en kook het ei hard in 8 min. Pel en plet fijn.
  10. Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de bieslook en platte peterselie fijn.
  11. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.
  12. Meng de tonijn met de mayonaise, de zure room, het ei, de sjalot, de bieslook, de platte peterselie en de mangoblokjes. Breng op smaak met limoensap, zwarte peper en zout.
  13. Vul de paprikahelften ermee op. Werk af met tuinkers.
  14. Serveer met de koude pasta.
< naar recepten