Soep van gele paprika

4Overige60minPrint
Ingrediënten
  • 8 gele paprika’s
  • 2 fijngesnipperde teentjes look
  • 1 grof gehakte ui
  • 1 l Spar kippenbouillon
  • 4 eetlepels Spar tomatenpesto
  • 200 g mascarpone
  • 1 eetlepel gehakte verse tijmnaaldjes
  • 1 bosje verse basilicum
  • Spar olijfolie
Recept

1. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snij paprika in fijne reepjes voor de garnituur en de rest in stukken.
2. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en stoof hierin de uisnippers glazig. Voeg de paprikablokjes en look toe en laat even meestoven.
3. Overgiet met de bouillon en voeg tijmnaaldjes toe. Breng aan de kook en kruid met peper en zout.
4. Mix, als de paprika’s gaar zijn, met de mascarpone tot een gladde soep. Roer de pesto erdoor en laat doorwarmen zonder te koken.
5. Schep in voorverwarmde kommen en garneer met paprikareepjes en blaadjes verse basilicum.

< naar recepten