Breekbrood gevuld met blauwe kaas PT30M 6 porties 1 el Spar lijnzaad 1 el Spar pompoenpitten 500 g Niamh vital oats (all in mix) 1 el sesamzaadjes 210 g blauwe kaas (vb. Roquefort, Bleu d’Auvergne) 1 el Spar zonnebloempitten

Breekbrood gevuld met blauwe kaas

2dc1e0e40c3c6452f10d342014349388e2f2a4bdac3e47b345a394fee881fe80.jpg

Allergenen

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bereid de broodmix zoals aangegeven op de verpakking. Laat het deeg een eerste keer 40 min rijzen onder een handdoek.

  2. Rol 7 gelijke balletjes van het deeg.

  3. Ontkorst de kaas en snij in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.

  4. Druk de balletjes plat en verdeel de blokjes kaas over de stukken deeg.

  5. Rol elk stuk deeg weer op tot een bolletje.

  6. Leg de bolletjes een paar cm van elkaar in een ingevet bakblik.

  7. Bestrijk de bovenkant met wat water en bestrooi afwisselend met sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten.

  8. Laat afgedekt een tweede keer 40 min rijzen.

  9. Verwarm de oven voor op 200°C.

  10. Bak het brood 25 min goudbruin.

  11. Ontvorm en serveer warm of koud.