Escabèche van geroosterde wintergroentjes PT8H30M 4 porties 1 ui 2 wortelen 0 bloemkool 1 stengel selder 3 raapjes 2 laurierblaadjes 4 takjes tijm 50 g suiker 100 ml azijn 250 ml water Boni olijfolie

Escabèche van geroosterde wintergroentjes

b46bc2c069cf074f058c0e009e54c7c48f45605f36990d9e93f9d8275d7e5257.jpg

Allergenen

Selder. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortel, de selder en de raapjes. Snij alles in hapklare stukjes en de bloemkool in kleine roosjes.

  2. Meng alle rauwe groenten met olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. Verhit de grill van de oven en kleur de groentjes onder de hete grill.

  4. Kook de suiker, de azijn en het water op met de laurier en de tijm.

  5. Schep de gegrilde groenten in een bokaal of goed sluitbare pot en giet er de kokende pekel op. Laat minstens 1 nacht trekken.

  6. Serveer koud als frisse toets bij de raclette.