Escavèche van forel

Escavèche van forel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pekel: snij de citroen in dunne plakjes.

  2. Kook alle ingrediënten op en kruid met peper en zout.

  3. Verwijder het vel en zoveel mogelijk graten van de forel. Snij de filets van de graat.

  4. Leg de forelfilets in een platte schaal en giet de kokende pekel over de vis.

  5. Laat de vis minstens 1 nacht in de pekel liggen in de koelkast.

  6. Mierikswortelmayonaise: meng de mayonaise met de zure room en mierikswortelpasta.

  7. Haal de vis uit de koelkast en schik op een bord.

  8. Snij de radijsjes in fijne plakjes. Trek de blaadjes van het witlof uit elkaar. Snij de tuinkers af.

  9. Versier de forel met de plakjes radijs, bedek hem met de plakjes citroen.

  10. Werk af met enkele blaadjes witlof waarop je wat mierikswortelmayonaise lepelt.

  11. Zet een appelkapper bij de vis en versier met wat tuinkers.