Groentebouillon

8Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 2 preistengels
  • 1 venkel
  • 3 wortels
  • 1 raapje
  • 3 jonge takjes bleekselder
  • 1 ui
  • 3 kruidnagels
  • 1 el zwarte peperbollen
  • verse oregano
  • salie
  • tijm
  • laurierblaadjes
  • peterselie
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel de ui en snij doormidden. Prik de kruidnagels erin vast.
  3. Spoel de prei, de venkel, de wortelen, het raapje en de witte selder en snij in grove stukken.
  4. Bind de takjes verse kruiden samen met keukentouw.
  5. Doe de groenten, peperbollen en het kruidentuiltje in een gietijzeren pot en overgiet met kokend water. De groenten moeten net onder water staan.
  6. Breng de pot op het vuur weer aan de kook en laat dan 1,5 u onder deksel in de oven verder intrekken.
  7. Giet door een fijne zeef en breng verder op smaak met peper en zout.
< naar recepten