Smeuïge kipspiesjes met piri-pirikorst
 
                    
                    
                Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Snij het rode pepertje zeer fijn met of zonder pitjes. Pluk de peterselie, was ze en snipper fijn. 
- 
                    
                    Meng het pepertje en de peterselie onder het gehakt en de rilette. Kruid met peper en zout. 
- 
                    
                    Doe het vlees in een spuitzak en spuit worstjes van ± 6 cm op een bakpapier. Prik een brochettestok in het midden van de worstjes. 
- 
                    
                    Mix het paneermeel, de harissa en het paprikapoeder tot een pikant poeder. Draai de worstjes door het piri-piripoeder. 
- 
                    
                    Smeer een klein beetje olie op de gourmetplaat en bak de spiesjes er direct op. 
- 
                    
                    Extra pit nodig? Draai in de helft van de baktijd de worstjes opnieuw door het piri-piripoeder zodat je korstje extra dik wordt. 
- 
                    
                    Meng de mayonaise met de honing en de harissa tot een pikante dipsaus. 
- 
                    
                    Serveer de spiesjes met de pikante dip. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                