Smeuïge kipspiesjes met piri-pirikorst

e473475ee1f7de7ff95b71bca1926963d438c922cd973a763a199c562e8f3154.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het rode pepertje zeer fijn met of zonder pitjes. Pluk de peterselie, was ze en snipper fijn.

  2. Meng het pepertje en de peterselie onder het gehakt en de rilette. Kruid met peper en zout.

  3. Doe het vlees in een spuitzak en spuit worstjes van ± 6 cm op een bakpapier. Prik een brochettestok in het midden van de worstjes.

  4. Mix het paneermeel, de harissa en het paprikapoeder tot een pikant poeder. Draai de worstjes door het piri-piripoeder.

  5. Smeer een klein beetje olie op de gourmetplaat en bak de spiesjes er direct op.

  6. Extra pit nodig? Draai in de helft van de baktijd de worstjes opnieuw door het piri-piripoeder zodat je korstje extra dik wordt.

  7. Meng de mayonaise met de honing en de harissa tot een pikante dipsaus.

  8. Serveer de spiesjes met de pikante dip.