Kipspiesjes met ananas en kerriekokossausje PT1H 4 porties 1 eetlepel kerriepoeder (saus) 2 el arachideolie 2 dl kippenbouillon 250 g Boni Selection ananas 2 dl kokosmelk 1 kl paprikapoeder 1 kl kerriepoeder 3 kleine kipfilets 1 appel 3 sjalotten

Kipspiesjes met ananas en kerriekokossausje

0b1118c4438eb968957e1d3eb982ef54d6f2c98befbfe96e2844712e591c3709.jpg

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus: pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  2. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalotsnippers glazig, voeg de appelblokjes toe en laat meestoven. Bestrooi met kerriepoeder en roer om. Overgiet met de bouillon en de kokosmelk en laat inkoken op een zacht vuurtje. Mix de saus en breng op smaak met zout.

  3. Snij de kipfilet en ananas in blokjes.

  4. Roer een marinade van de olie met het kerrie- en paprikapoeder, peper en zout.

  5. Schep de kippenblokjes door de marinade en laat 15 minuten rusten.

  6. Rijg de kippenblokjes en ananas stukjes afwisselend aan spiesjes.

  7. Bak goudbruin en gaar op een hete grillplaat.

  8. Serveer de kippenspiesjes met kerriekokossaus en witte rijst.