Wok met ananas, kokosrijst en kippenballetjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de ananas in de lengte open en snij het vruchtvlees eruit. Verwijder de kern en snij 200 g van het vruchtvlees in blokjes. Lepel de restjes uit de ananas tot 2 cm van de rand en bodem en mix met het overschot aan stukjes tot puree.

  2. Pel de look en pers fijn. Hak de cashewnoten fijn. Roer de look, 30 g cashewnoten en de sweet chilisaus door het kippengehakt en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  3. Verhit wat arachideolie in een wok. Bak de wokgroenten beetgaar en schep uit de wok.

  4. Verhit wat extra arachideolie in de wok. Wentel de kippenballetjes door de maïzena en roerbak goudbruin. Bestrooi met currypoeder en blus met de sojasaus en ananaspuree. Laat 10 min rustig garen onder deksel. Roer de wokgroenten en ananasstukjes erdoor. Kruid met zout.

  5. Breng de kokosmelk met 200 ml water en wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en laat 10 min onder deksel op een zacht vuur garen.

  6. Serveer de kokosrijst in de ananas en vul aan met de wokgroenten en kippenballetjes. Werk af met wat koriander en cashewnoten.