Allergenen

Vis en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten en hak ze grof.

  2. Kneus het citroengras.

  3. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de chilipeper en snij in kleine stukjes.

  5. Breek de kardemompeulen open. Rooster de zaadjes samen met het korianderzaad in een droge koekenpan tot je ze ruikt.

  6. Verwarm een scheut arachideolie in een steelpan en bak de sjalot glazig. Voeg de chilipeper en gember toe en roerbak.

  7. Blus met de visfond en kokosmelk. Rasp de zeste van ½ limoen erover. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.

  8. Voeg kardemom- en korianderzaad toe en laat inkoken tot een saus.

  9. Pers de limoen.

  10. Verwijder het citroengras en zeef de saus.

  11. Breng op smaak met limoensap en vissaus.