Tomatensalade met pittige ponzu PT1H30M 4 porties 100 ml Boni sojasaus 1 el limoensap 1 el citroensap 1 el fijne rietsuiker 1 kl rijstazijn 1 kl sriracha sesamolie 600 g tomaat 1 bosje bieslook 1 kl Spar sesamzaad 1 bosje basilicum

Tomatensalade met pittige ponzu

73506b344e458f31f75fb661906568d571084508efff293b2f8e128e261dd6e0.jpg

Allergenen

sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ponzu

    Ingrediënten: 100.0 ml Boni sojasaus 1.0 el limoensap 1.0 el citroensap 1.0 el fijne rietsuiker 1.0 kl rijstazijn 0.5 kl srirachasaus sesamolie

    Meng de ingrediënten en roer tot de suiker opgelost is.

  2. Salade

    Snij de tomaten in stukken en schep ze door de dressing.

  3. Laat minstens 1 u trekken (beter nog langer).

  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

  5. Snij de bieslook fijn en scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  6. Bestrooi de tomatensalade vlak voor het serveren met bieslook, basilicum en sesamzaad.