Luipaardbrood
Ingrediënten
- 560 g witte broodbloem
- 50 g suiker
- 8 g zout
- 375 g Boni melk
- 35 g Spar malse boter
- 18 g verse gist
- 25 g cacaopoeder
- donker cacaopoeder
Recept
- Meng de lauwe melk met de gist.
- Voeg de bloem en melk samen en laat op de laagste stand kneden in een keukenrobot met de deeghaak.
- Voeg de suiker en het zout toe.
- Voeg als laatste de malse boter toe en kneed tot een homogeen deeg.
- Verdeel je deeg in 2 delen.
- Hou 1 deel voor de witte stukken brood. Snij het ander deel opnieuw in 2 om de 2 kleuren bruin (licht- en donkerbruin) te maken. Voeg het cacaopoeder en donker cacaopoeder toe aan de 2 delen. Bol elk deel deeg op en laat gedurende 1 u rijzen onder een vochtige handdoek op een warme plek.
- Rol het cacaodeeg eerst in kleine gelijke bolletjes en vervolgens tot verschillende cilinders.
- Verdeel het donkere cacaodeeg in kleine porties en rol uit tot een plat vel. Leg de cacaocilinder erop en rol dicht.
- Verdeel het gewone (witte) deel ook in porties en rol uit tot een plat vel. Leg de dubbele cacaocilinders erop en rol dicht.
- Schik het bakpapier in de bakvorm.
- Leg de verschillende broodcilinders in de bakvorm. Laat nog 1 u rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet het brood in de oven en bak gedurende 25 à 30 min in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en bakvorm. Laat het brood afkoelen op een rooster.
Delen