Eieren , Gluten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verkruimel de gist en los op in het lauwe water. Vermeng met de bloem en voeg er de 4 losgeklopte eieren, olie, suiker en ½ koffielepel zout aan toe. Kneed tot een elastisch deeg en vorm tot een bal.
-
Leg de deegbal op het bakpapier. Dek af met een schone doek en laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen. Druk de lucht eruit en laat nogmaals 30 minuten rijzen.
-
Verdeel het deeg in 30 stukken en rol tot strengen. Maak 10 vlechten met telkens 3 strengen. Vlecht losjes en zorg ervoor dat het deeg niet teveel rekt. Leg de vlechten in cirkels en druk het begin en het einde aan elkaar zodat je een nestje bekomt.
-
Leg de nestjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopte eidooier en plaats de rauwe eieren erin. Versier met parelsuiker.
-
Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar op 180 °C.
-
Tip: als je de suiker weglaat, kan je het brood ook met soep of salade eten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven