Kare pan (currybrood)

Kare pan (currybrood)

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de bloem met de suiker, het zout en de maïzena in een kom en maak een kuil in het midden.

  2. Verwarm de melk tot 45°C en los de gist erin op. Giet het mengsel in de kuil.

  3. Roer met een spatel van binnen naar buiten, waarbij je telkens een beetje bloem meeneemt.

  4. Kneed, als het deeg een bal vormt, de boter erdoor. Kneed 10 min tot je een elastisch deeg bekomt.

  5. Leg in een kom en dek af met plastic folie. Laat afgedekt rijzen op een warme plek tot het verdubbelt van volume.

  6. Kneed de lucht eruit en verdeel in 8 balletjes. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en dek af met plastic folie. Laat 15 min rusten.

  7. Neem een deegballetje in je hand en druk het plat. Vouw het op en vorm weer tot een bolletje. Druk nogmaals plat en rol met een deegrol tot cirkels van 10 cm diameter.

  8. Leg 1 à 1,5 el vulling in het midden van de cirkel en vouw de cirkel bovenaan stevig dicht.

  9. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met panko. Leg de broodjes op bakpapier, dek af met plastic folie en laat rijzen tot ze verdubbelen van volume.

  10. Verwarm de olie voor tot 160°C en frituur 2 à 3 broodjes per keer met de naad naar beneden. Draai om en bak aan alle zijden goudbruin en gaar.

  11. Laat uitlekken en serveer warm of op kamertemperatuur.