Kai Pad Mamuang
Kip met cashewnoten
Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en snij in partjes. Pel de look en snipper fijn.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de lente-ui in 3 cm lange schuine stukken.
-
Snij het vlees eerst van het been en dan in stukjes. Bestrooi dan met bloem.
-
Verhit een 3 cm hoge laag olie in de wok en bak de kippenstukjes goudbruin krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bak de cashewnoten ook goudbruin in de olie, laat uitlekken op keukenpapier.
-
Giet een deel van de olie in een bokaaltje en bewaar voor later. Verhit het restje olie en roerbak de ui, paprika, look en lente-ui. Voeg oestersaus, sojasaus, ketjap manis en water toe. Breng op smaak met zout, pilipili, suiker en zwarte peper en laat 5 min op een laag vuur sudderen. Schep de kip en cashewnoten erdoor en zet het vuur uit.