Kai Pad Mamuang

Kip met cashewnoten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij in partjes. Pel de look en snipper fijn.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de lente-ui in 3 cm lange schuine stukken.

  3. Snij het vlees eerst van het been en dan in stukjes. Bestrooi dan met bloem.

  4. Verhit een 3 cm hoge laag olie in de wok en bak de kippenstukjes goudbruin krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Bak de cashewnoten ook goudbruin in de olie, laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Giet een deel van de olie in een bokaaltje en bewaar voor later. Verhit het restje olie en roerbak de ui, paprika, look en lente-ui. Voeg oestersaus, sojasaus, ketjap manis en water toe. Breng op smaak met zout, pilipili, suiker en zwarte peper en laat 5 min op een laag vuur sudderen. Schep de kip en cashewnoten erdoor en zet het vuur uit.