Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het rundvlees in blokjes (of koop het reeds voorgesneden). Kruid met peper en zout.

  2. Verhit de olie in een grote ovenvaste pan op middelhoog vuur. Schroei het vlees aan alle kanten dicht en leg het daarna op een bord.

  3. Snij de aubergine in plakken van ½ cm. Bak ze goed aan in olie in de pan van het vlees. Haal uit de pan en bewaar.

  4. Verwarm de oven voor op 160°C.

  5. Pel de ui en teentjes look. Snipper de ui fijn en rasp de look. Mix 200 g pindanoten fijn.

  6. Fruit in de pan van het vlees en de aubergine de ui en look.

  7. Roer de bloem 3 min erdoor en voeg de stukjes rundvlees terug toe in de pan. Voeg ook de gemixte pindanoten toe. Roer en kook 2 min.

  8. Voeg de rundbouillon toe en laat inkoken.

  9. Dek de pan af en zet 3 u in de voorverwarmde oven. Na 2 u kan je eventueel nog wat water of rundbouillon toevoegen, zodat het vlees ‘onder water’ staat.

  10. Snij de prinsessenboontjes in stukjes van ± 5 cm. Verwijder de onderste stukken van de paksoi en halveer de rest.

  11. Blancheer de boontjes 5 min in heet, gezouten water en leg ze dan in een kom met koud water en ijs. Doe hetzelfde met de paksoi. Zet opzij.

  12. Zet de pan, zodra het vlees gaar is, op een middelhoog vuur. Voeg de aubergine terug toe.

  13. Voeg de vissaus, de pindakaas en het zoete paprikapoeder toe. Laat enkele min koken, tot de textuur van de saus dik genoeg is.

  14. Serveer met de prinsessenboontjes, paksoi en met rijst. Garneer met 50 g fijngehakte pindanoten.