Gevulde aardappelen

Gevulde aardappelen

Allergenen

noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Boen de aardappelen schoon en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze in smeulende houtskool en laat ze gedurende ± 30 minuten poffen. Ze moeten zacht aanvoelen.

  2. Haal ze uit de folie en snij ze middendoor. Dien ze op met verschillende vullingen:

  3. a. Dragoncrème: pluk de dragonblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Pel 1 sjalot en snipper fijn. Meng alles onder 2 el room en 4 el magere platte kaas. Kruid met peper en zout.

  4. b. Sauce vierge: dompel 3 tomaten 30 seconden in kokend water. Laat schrikken in koud water en pel de tomaten. Snij ze in 4, verwijder de pitjes en snij in kleine stukjes. Pluk de basilicumblaadjes van 1 bosje en snij ze fijn. Hak de 2 lente-uitjes fijn. Vermeng alles met 1 el kappertjes en 2 dl olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. c. Champignonduxelle: pel 2 sjalotten en snij zeer fijn. Reinig 250 gr witte champignons en snij in fijne duxelle (kleine blokjes). Stoof de champignons en sjalotten aan in 1 el boter. Kruid met peper en zout. Giet 2 dl room erbij en laat tot de helft inkoken zodat de duxelle tamelijk smeuïg is. Serveer warm.

  6. d. Verdeel de Spar kruidenboter over de warme doorgesneden aardappel.

  7. e. Pittige tomatensaus: dompel 6 tomaten 30 seconden in kokend water. Laat schrikken in koud water en pel de tomaten. Snij ze in 4, verwijder de pitjes en snij in kleine stukjes. Pel 1 ui en 2 lookteentjes en snipper fijn. Schil 30 gr verse gember en rasp fijn. Verhit wat olijfolie en laat de ui- en looksnipper kort bakken. Voeg de gember en tomatenstukjes toe. Laat alles garen. Pureer alles glad en roer 1 el sojasaus erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  8. f. Pistachepesto: pluk de basilicumblaadjes van 1 bosje. Doe 150 gr Spar Tasty pistachenoten, basilicum, 3 el olijfolie en 50 gr Parmezaanse kaas in een blender en laat mixen tot pesto. Kruid met peper en zout.

  9. g. Blauwe kaassaus: brokkel 250 gr blauwe schimmelkaas (zoals roquefort, gorgonzola, Danish Blue, ... ) in een pan en voeg 1 dl room toe. Laat de saus al roerend met een klopper opwarmen. Eenmaal de kaas gesmolten is, laat een beetje afkoelen. Serveer in de doorgesneden aardappelen.