Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de boter en melk in een steelpan, verwarm en laat de boter smelten.

  2. Voeg, van het vuur, het water en de zeste toe.

  3. Meng in een grote kom de gist en de suiker door 60 g bloem.

  4. Maak een kuil in het midden en strooi het zout op de rand.

  5. Giet het botermengsel in de kuil en roer van binnen naar buiten, terwijl je steeds een beetje bloem meeneemt.

  6. Voeg beetje bij beetje de rest van de bloem toe, tot je een glad deeg bekomt dat niet meer kleeft.

  7. Vorm het deeg tot een bal en leg in een kom ingestreken met olie. Dek af en laat rijzen tot het volume verdubbeld is.

  8. Hou 1⁄3 van het deeg apart en vorm met de rest een grote bol. Leg deze op een ovenschaal bekleed met bakpapier.

  9. Verdeel het overgehouden deeg in 3 delen: 1 deel vorm je tot een kleine bol en de 2 andere delen tot lange strengen. Schik ze op het bakpapier. Laat 1 u rijzen.

  10. Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.

  11. Klop het ei los en borstel de grote bol ermee in. Leg de strengen in een kruis erover en borstel deze ook in. Druk tot slot de kleine bol er bovenop en bestrijk met ei.

  12. Bak in de voorverwarmde oven in 30 min goudbruin en gaar.

  13. Verwarm voor de afwerking het sinaasappelsap met de suiker en zeste.

  14. Bestrijk het warme brood met de siroop. Bestrooi met extra griessuiker en laat afkoelen.