Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg

    Doe de bloem in de mengkom van de keukenrobot. Maak met je vuist een kuil in het midden en strooi het zout op de rand.

  2. Klop de eieren los en giet in de kuil. Voeg gist, gesmolten boter en suiker toe, en mix met de platte menghaak kort op lage snelheid.

  3. Verwarm de melk tot 40°C en voeg scheutje per scheutje toe aan de bloem terwijl de mixer draait, tot je een zacht plakkerig deeg bekomt.

  4. Vervang de menghaak door de deeghaak en kneed in 10 min tot een elastisch deeg.

  5. Vorm er een bal van, leg in de mengkom en dek af met plasticfolie. Laat 1 u rijzen.

  6. Vulling

    Dep de olijven droog en snij ze doormidden, dep nogmaals droog.

  7. Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad, druk de lucht eruit en rol uit tot een rechthoek.

  8. Bedek met plakken ham en bestrooi met olijven en rozijnen.

  9. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  10. Rol het deeg op tot een worst en leg op de bakplaat. Dek af met plasticfolie en laat nogmaals 45 min rijzen.

  11. Afwerking

    Klop het ei los en borstel het deeg in. Bak in 35 min goudbruin en gaar (kerntemperatuur 90°C).

  12. Laat volledig afkoelen en snij dan in plakjes.