Pan de elote

Pan de elote

Mexicaanse maïscake

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de maïs uitlekken. Mix de maïs zo glad mogelijk in de blender.

  2. Voeg de gecondenseerde melk en de malse boter toe en mix verder.

  3. Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de suiker en de vanille. Voeg toe aan de maïs.

  4. Meng het bakpoeder met de zelfrijzende bloem. Voeg dit toe aan de rest en meng alles.

  5. Klop het eiwit op tot schuim. Spatel het eiwit onder het deeg.

  6. Warm de oven voor op 180°C.

  7. Schik bakpapier in de bakvorm. Giet het mengsel in de bakvorm. Bak de cake 30 min in de voorverwarmde oven.

  8. Haal de cake uit de oven en laat wat afkoelen.

  9. Meng de bloemsuiker met de cayennepeper. Bestrooi de lauwe cake met dit mengsel.

  10. Snij in stukjes en serveer de maïscake lauw tot koud.