Croquetas de jamón

Croquetas de jamón

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de ham in kleine stukjes. Pel de ui en hak fijn. Bak de ui op een zacht vuurtje in een pan met een weinig olijfolie. Als de uisnippers goudgeel kleuren, voeg de ham toe en bak een 5-tal minuten.

  2. Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg dan de bloem toe. Laat indikken en voeg beetje bij beetje de melk al roerend toe tot je een homogene pasta verkrijgt. Zet opzij.

  3. Voeg de eigelen toe en meng met stevige hand. Dek af met folie en zet in de ijskast voor minstens 2 uur.

  4. Haal het deeg uit de koelkast, neem 2 koffielepels en vorm kleine balletjes. Gebruik je je handen, bebloem ze eerst voor je de balletjes maakt. Hou de balletjes koel. Neem 3 schaaltjes, in het 1ste schaaltje gaat de gezeefde bloem, in het 2de het losgeklopte ei, in het 3de de chapelure.

  5. Rol de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door de chapelure. Herhaal tot alle balletjes klaar zijn.

  6. Zet de balletjes even in de ijskast. We paneren de balletjes 2 maal, dan springen ze niet open bij het frituren.

  7. Rol de kroketjes een 2de maal door de bloem, het ei en de chapelure.

  8. Frituur de balletjes gedurende 2 à 3 minuten in heet frituurvet op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.