Muhammara (walnoten-paprikadip)

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 3 grote rode paprika’s
  • 1 rode chilipeper (piccantina)
  • 100 g Spar walnoten
  • 50 g vers broodkruim van zuurdesem brood
  • 1 teen look
  • 1 medjooldadel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels Boni Selection Griekse olijfolie
  • Boni Selection afbak zuurdesem stokbrood
Recept

1. Rooster de paprika’s onder een hete grill aan alle zijden tot ze geblakerd zijn. Laat ze afkoelen in een goed afgesloten kom of plasticzak. Pel ze en verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Dep de paprika’s droog en hak ze grof.
2. Rooster de walnoten enkele minuten in een droge koekenpan en hak ze grof.
3. Pel het teentje look en haal de pit uit de dadel.
4. Verwijder zaadjes en vliesjes van de chilipeper en snij het vruchtvlees in stukjes.
5. Doe paprika’s, walnoten, look, broodkruim, komijn, citroensap, olijfolie, dadel, peper en zout in de keukenrobot en pureer tot een smeuïge dip.
6. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper, zout, komijn, olijfolie en citroensap.
7. Serveer op kamertemperatuur met versgebakken zuurdesem stokbrood.

Tip: liever iets pittiger? Laat de zaadjes in de chilipeper.

< naar recepten