Stoemp van schorseneer met hazelnootboter

4aeef5502e15ace04aef993f53990354f34ebfc32bf2c9d7149bab0f10adcd84.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de hazelnoten grof.

  2. Maak de schorseneren schoon.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken. Doe ze in een pot met licht gezouten water en breng aan de kook.

  4. Voeg na 15 minuten de schorseneren toe en kook gaar.

  5. Verwarm de boter op een middelhoog vuur en laat ze hazelnootkleurig kleuren; zet het vuur laag.

  6. Giet het water van de schorseneren en aardappelen af. Stamp tot een puree en voeg de helft van de hazelnoten en ¾ van de boter toe. Meng alles. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Overgiet met de rest van de hazelnootboter en bestrooi met de rest van de noten.