Geroosterde pompoen met mole verde

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 2 kg Hokkaidopompoen
  • 1 kl komijn
  • ½ kl kaneelpoeder
  • 1 el balsamicoazijn
  • Boni Selection olijfolie
  • maïstortilla’s (Poco Loco)
  • 3 groene picantino’s
  • 2 el jalapeñoplakjes uit bokaal (Poco Loco)
  • 2 groene paprika’s
  • 120 g Boni Selection pompoenpitten
  • 4 teentjes look
  • 1 ui
  • 7 dl groentebouillon
  • 2 grote bossen koriander
  • 1 grote bos basilicum
  • enkele takjes dragon
  • 100 g spinazieblaadjes
Recept

1. Rooster de groene paprika’s onder een hete grill. Verwijder de schil, steelaanzet en zaadlijsten.
2. Verwarm de oven voor op 200°C.
3. Snij de pompoen door en verwijder de pitten. Snij in niet al te kleine blokken of plakken en leg in een ovenschaal.
4. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn, bestrooi met kaneel en komijn en meng door elkaar.
5. Rooster 30 min in de voorverwarmde oven tot de pompoen net gaar is.
6. Pel de look en ui en hak alles grof.
7. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Doe samen in de blender met de gepelde groene paprika, picantino’s, jalapeño’s, look, ui, dragon, basilicum, spinazie en 1 bos koriander.
8. Mix tot een pasta, voeg indien nodig wat van de bouillon toe.
9. Bak de pasta aan in olijfolie zodat de smaken vrijkomen. Voeg de rest van de bouillon toe en laat nog 5 min doorkoken.
10. Overgiet de geroosterde pompoen met de mole.
11. Bestrooi met de rest van de korianderblaadjes en serveer met warme tortilla’s.

< naar recepten