Ovengebakken rijst met gekonfijte tomaten, look en dragon PT2H 4 porties 1 bosje dragon 150 g basmatirijst 300 ml water 6 teentjes knoflook 500 g kerstomaatjes 100 ml Boni Selection Griekse olijfolie 1 bosje tijm 1 sjalot 3 stokjes kaneel zeezout

Ovengebakken rijst met gekonfijte tomaten, look en dragon

65d06d1426fe9756fd3a2ff5ad01de705231d1475075cebeaafd7c8c728cc164.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Pel de look.

  3. Pel en snij de sjalot in blokjes.

  4. Verdeel de tomaatjes, look, sjalot, kaneelstokjes en takjes verse tijm en dragon over een diepe ovenschotel. Overgiet met de olijfolie en kruid royaal met versgemalen zwarte peper en 1 kl zeezout.

  5. Zet 1 u in de voorverwarmde oven.

  6. Spoel intussen de rijst grondig onder koud stromend water tot het water helder ziet.

  7. Haal na 1 u de schotel uit de oven. Strooi de rijst gelijkmatig over de tomaten zonder om te scheppen.

  8. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C.

  9. Kruid de rijst met peper en zout en overgiet met het kokende water.

  10. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 25 min garen in de oven.

  11. Haal uit de oven en laat 10 min afgedekt rusten.