Allergenen

Gluten , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten en look. Snij de sjalotten in halve ringen. Snipper de look fijn.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  3. Verwijder het kroontje van de pruimtomaten en snij de tomaten in grove stukken.

  4. Kook de spaghetti al dente zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af en roer wat olijfolie eronder.

  5. Verhit wat olijfolie in een kookpot. Bak de sjalotten, look en chilipeper 2 min. Roer de tomatenpuree erdoor. Blus met de wijn en laat inkoken. Voeg de pruimtomaten toe en laat 5 min sudderen.

  6. Doe de mosselen erbij, kruid met zwarte peper en een mespunt zout. Laat 4 min garen onder deksel. Haal de meeste mosselen uit de schelp en leg ze weer in de saus.

  7. Snipper de peterselie fijn. Roer de pasta en peterselie door de saus met mosselen.

  8. Warm de oven voor op 200°C.

  9. Snij de ciabatta in schijfjes van 2 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier. Rooster 8 à 10 min goudbruin in de oven.

  10. Leg op elk stukje brood een nootje kruidenboter en laat smelten.

  11. Serveer bij de pasta met mosselen en werk af met blaadjes basilicum en de resterende mosselen in hun schelp.