Vegan aspergesoep met gebakken tofu

Vegan aspergesoep met gebakken tofu

Allergenen

Selder , Gluten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Draai de tofu in een propere keukendoek en zet er een kookpot op. Laat 20 min staan zodat je alle overtollige water uit de tofu perst.

  2. Pel de ui. Verwijder het groen van de prei. Schil de witte asperges en de knolselder. Snij alle groenten in gelijke stukken.

  3. Smelt een klontje Solo in een kookpot en stoof de groenten erin. Bestrooi met de bloem en laat kort meestoven. Voeg de amandeldrink en de groentebouillon toe. Doe het kruidentuiltje erbij en laat 30 min zachtjes koken.

  4. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Kruid met peper en zout.

  5. Haal de tofu uit de keukendoek en snij in kleine dobbelsteentjes. Kruid deze dobbelsteentjes met peper en zout en voeg de maïzena toe. Schud goed, zodat de maïzena goed verdeeld is rond de tofustukjes.

  6. Bak de stukjes krokant in wat Solo.

  7. Serveer de hete soep in borden, verdeel de tofustukjes erover en werk af met wat plukjes dille.