Veggie curry met spinazie en tomaat

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 grote ui
  • 150 g spinazie
  • 2 San Marzano-tomaten
  • 3 el rijstolie
  • 1 kl garam masala
  • ½ kl kurkuma
  • 1 kl zout
  • Spar pitabroodjes
  • 3 teentjes look
  • 2 gele chilipepers
  • 50 g gemberwortel
  • 30 g Spar gedroogde kokos
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kl komijn
Recept
  1. Saus: schil de gember en hak grof.
  2. Snij de chilipepers grof en pel de look.
  3. Doe de look, gember, chilipepers, komijn en gedroogde kokos in het hakmolentje met een scheutje kokosmelk en mix tot een gladde puree.
  4. Voeg de rest van de kokosmelk erbij en druk steeds kort op de pulseerknop met kleine pauzes tot je een mooie saus bekomt. Zo kan de saus niet schiften.
  5. Snij de bloemkool in roosjes.
  6. Pel de ui en snij in fijne, halve ringen.
  7. Verwarm de olie in een grote wok (of koekenpan) met deksel op een halfhoog vuur en laat de uiringen glazig bakken.
  8. Leg de bloemkoolroosjes erbij en bak tot ze lichtbruin kleuren.
  9. Roer de garam masala, de kurkuma en het zout erdoor.
  10. Overgiet met de kokossaus en breng aan de kook onder deksel.
  11. Voeg ¾ van de spinazieblaadjes eraan toe.
  12. Laat nog even koken tot de spinazieblaadjes geslonken zijn.
  13. Snij de overige spinazieblaadjes in fijne reepjes.
  14. Snij de tomaten in brunoise.
  15. Bestrooi de curry met spinaziereepjes en tomatenstukjes. Serveer met pitabroodjes.
< naar recepten