Phad Thai met witlof

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 200 g gedroogde platte rijstnoedels
  • 4 el Boni Selection arachideolie
  • 4 witlofstronkjes
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 2 wortels
  • 3 teentjes look
  • 2 cm gember
  • 2 Spar eieren
  • 1 el bruine suiker
  • 3 el vissaus
  • 3 el limoensap
  • 4 lente-uitjes
  • 4 el Spar geroosterde pinda’s
  • ½ kl pilipili
  • 2 limoenen
  • 1 plantje verse koriander
  • zeezout
Recept
  1. Snij de steelaanzet van de courgettes en draai ze door een spiraalsnijder.
  2. Schil de wortelen en draai tot spaghetti.
  3. Snij de witlofstronkjes in fijne reepjes.
  4. Pel de teentjes look en wrijf ze fijn met de zijkant van een chefmes. Schil en snij de gember fijn.
  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
  6. Hak de geroosterde pinda’s grof.
  7. Klop de eieren los. Kruid met peper en zout. Bak een dunne omelet. Rol de omelet strak op en snij in plakjes.
  8. Doe vissaus, suiker en limoensap in een wok en verwarm tot de suiker opgelost is. Doe in een kommetje en veeg de wok schoon.
  9. Week de noedels in kokend water tot ze zacht zijn. Laat uitlekken.
  10. Verhit de wok op een halfhoog vuur en voeg 2 el olie toe. Roerbak de witlofreepjes, schep uit de wok en kruid met versgemalen peper en zeezout.
  11. Voeg de overige 2 el olie toe aan de wok en roerbak de look en gember 30 sec. Schep uit de wok.
  12. Voeg de saus toe en roerbak de noedels gaar in 2 à 3 min.
  13. Schep de look en gember er samen met het gewokte witlof, de lente-uiringetjes, courgettespaghetti en wortelslierten door.
  14. Verwarm al roerend.
  15. Werk af met gehakte pindanoten, rolletjes omelet, korianderblaadjes en wat pilipili.
  16. Snij voor het serveren de limoenen in partjes en serveer erbij.
< naar recepten